Drugi o nama

 inmagazinIZ IN MAGAZINA: Bosansko-hercegovački specijaliteti u restoranu Mostovi

 Objavljeno: In magazin Nova TV 30.11.2010. 

Da Hrvati obožavaju ćevape - nije novost. Volimo ih toliko da smo ih gotovo prisvojili kao vlastiti specijalitet. Ali kako se snalazimo s ostatkom bosansko-hercegovačke kuhinje? Sudeći po prepunjenosti novootvorenog restorana specijaliziranog za tu vrstu hrane - jako dobro!


Pogledajte video na ovom linku

 

bakalovicBalkanska multikultura 'Kod Vele'
Autor: Rene Bakalović
Objavljeno: 14.11.2010. Jutarnji list

ZAGREB - Ozarenog lica vlasnik restorana Vele pokazuje mi originalnu hercegovačku mišinu u kojoj je odležavao ovčji sir s djevičanske planinske ispaše Čvrsnice nedaleko od jezera Budinje na visini od dvije tisuće metara. Sama mišina majstorsko je čudo jer se sve meso ovce izvuče kroz vrat nakon što se koža “sadere”. Na taj se način očuva koža i u njoj sir može polako sazrijevati do svog konačnog moćnog teka.

Preuzmi cijeli članak u PDF-u ili idi na ovaj link.

 

vinoVrlo zanimljiva vina s Neretve
Autor: Davor Butković
Objavljeno: 31.10.2010 Jutarnji list

Prović MC 2007, Andrija, Žilavka 2008
Nova žilavka vinarije Andrija, koju sam probao prije nekoliko dana i koja će se naći na vinskoj karti sve uspješnijeg restorana Kod Vele (uskoro slijedi određeni rebranding, pa će se to mjesto, gdje se za ručak katkad stoji u redu za stol, preimenovati u Mostove), iznimno me ugodno iznenadila.

Preuzmi cijeli članak u PDF-u ili idi na ovaj link.



balkanska_multikultura10 zagrebačkih restorana koji i u recesiji imaju pune stolove
Autor: Davor Butković, Rene  Bakalović
Objavljeno: 17.10.2010 Jutarnji list

… 7. Kod Vele, Radnička cesta 1
Bistro Kod Vele u manje od godinu dana koliko je otvoren, stekao je zavidnu reputaciju. U kuhinji prevladava tradicionalnija bosanskohercegovačka kuhinja. Kuharsko prvenstvo u ovom, za ručak izvrsno popunjenom restoranu, vodi se između kuhanih jela, jela ispod peke i roštilja. Na Svaki dan u ponudi su i sjajan domaći kruh i lepinje. (R. B.)

Preuzmi cijeli članak u PDF-u ili idi na ovaj link.

Preporučite nas!

Specijaliteti kuće

Aromatična čarolija bosanskog loncaBosanski lonac možda najtočnij...
Bamija s mesom: moderni povratak tradiciji Bamija, povrće karakteristič...

Recepti

  • Sarajevska Bošća

    Sastojci za 4 osobe    Priprema Potrebno je:   Piletinu operite, narežite na manje komade…





  • Bosanski lonac

    Sastojci za 4 osobe    Priprema Potrebno je:    Juneća plećka narezana na komade (2…





  • Baklava

    Sastojci za 10 osoba    Priprema Potrebno je:   Veliku tepsiju premazati uljem i staviti…





  • Dolma

    Sastojci za 6 osoba    Priprema Potrebno je:    Paprike očistite od sjemenki, tako da…





Ova stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće. Više o kolačićima.