O nama

 

O nama

restoranMostovi  su nastavak uspješnog restorana Kod Vele. Promjena imena, i to u vrijeme kada se Kod Vele, za ručak, čekalo da bi se dobio slobodan stol, odražava promjenu u ambicijama. Mostovi zadržavaju koncepciju uspješnog mjesta s ukusnom hranom i poštenim cijenama, ali pokušavaju otići i korak dalje. Našim gostima želimo, i za ručak, ali i za večeru, ponuditi ozbiljnu, elaboriranu, gastronomski vrijednu hranu, koja se temelji na svježim sastojcima lojalnih i pouzdanih  dobavljača (kao i na svježim sastojcima koje naši kuhari kupuju svako jutro na tržnici na Kvaternikovu trgu), ali koja nikada neće koštati previše. Iskreno vjerujemo da se ozbiljnost kuhanja, ozbiljnost odnosa prema prirodnim namirnicama, i bezuvjetno poštovanje gosta, kao  jedinog stvarnog razloga zbog kojeg restorani uopće postoje, može realizirati i uz prihvatljive cijene. Restoran Kod Vele otvoren je u prosincu 2009.godine s namjerom da poštuje svoje goste i da im  osigura što bolju vrijednost za novac. Mostovi će svojim gostima pokušati zajamčiti beskompromisno  vrhunsku kuhinju, uz jednako dobru vrijednost  za novac. Nadamo se da ćete se uvjeriti u iskrenost naših namjera, i u vještinu naših chefova.

 

 

 

 O kuhinji

 Mostovi su, poglavito, bosanskohercegovački restoran. Gastronomsko naslijeđe  Bosne i Hercegovine upravo je golemo:ondje su se susretali austrijski, mađarski,  mediteranski i, najviše turski kulinarsko-kulturni utjecaji. Bosanskohercegovačka  kuhinja-originalni europski fusion- nudi drukčije okuse i teksture, nego, recimo,  zagrebačka, ali s prepoznatljivim jelima, na koje smo navikli kao djeca:svi  poznajemo okuse sarme, uštipaka, tufahija, dok je čak i vrlo komplicirano jelo,  poput bosanskog lonca, dio našeg kolektivnog pamćenja. Misija Mostova jest da  obnovi prirodnu privlačnost bosanskohercegvoačke kuhinje, i da je, u određenim  trenucima, predstavi kao jedinu lokalnu, hrvatsku i bošnjačku, haute  cuisine. Vizija Mostova jest da utječe na širenje bosanske i hercegovačke  prehrambene kulture, kao izrazito plemenitog elementa u svakodenvom životu tih prostora, na zagrebačku i hrvatsku restoransku scenu. Krajnji cilj Mostova jest  uspostava visoke bosanskohercegovačke kuhinje. Samo će gosti procijeniti hoće  li i kada će taj cilj biti dostignut. U međuvremenu, učinit ćemo sve da uživate u  našim jelima. Smisao kuhanja nije zadovoljavanje gladi. Smisao kuhanja jest užitak.

 

 

 

O tvrtki

vlasnici

Vemag, tvrtka koja je vlasnik Mostova, već se dulje vrijeme, rezultati kažu uspješno, bavi hranjenjem Zagrepčana. Vemag  upravlja s nekoliko kantina na fakultetima i u velikim tvrtkama. Posao koji osigurava svakodnevne obroke tisućama ljudi, koji se, eto, nikada nisu žalili, potaknuo je vlasnike Vemaga da potkraj 2009. godine uđu i na otvorenu restoransku pozornicu, razumijevajući, naravno značajne razlike između jednostavne prehrane na sveučilištu i kratkog lunchbreaka za zaposlene s jedne, te zahtjevnog logističko-gastronosmkog zadatka u restoranu koji se trudi postati jednim od najboljih u Zagrebu. Vlasnici Mostova su ugledni i uspješni poduzetnik mr.sc. Velimir Čerkez i njegova supruga Ružica, koja je po struci prehrambeni tehnolog. Gospođa i gospodin Čerkez vole dobro, ali baš dobro jesti, što je dosta važna preporuka za poduzetnike u visokoj gastronomiji.

 

 

 

 

   

 

 
 

Specijaliteti kuće

Aromatična čarolija bosanskog loncaBosanski lonac možda najtočnij...
Bamija s mesom: moderni povratak tradiciji Bamija, povrće karakteristič...

Recepti

 • Sarajevska Bošća

  Sastojci za 4 osobe    Priprema Potrebno je:   Piletinu operite, narežite na manje komade…

 • Bosanski lonac

  Sastojci za 4 osobe    Priprema Potrebno je:    Juneća plećka narezana na komade (2…

 • Baklava

  Sastojci za 10 osoba    Priprema Potrebno je:   Veliku tepsiju premazati uljem i staviti…

 • Dolma

  Sastojci za 6 osoba    Priprema Potrebno je:    Paprike očistite od sjemenki, tako da…

Ova stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Nastavljajući svoju posjetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće. Više o kolačićima.